Drone – Test av en av de råeste dronene i markedet!

0

Drone test av DJI Mavic PRO 2

Denne artikkelen er en drone test av DJI Mavic Pro 2. Dette er en selvstendig test som ikke er sponset av noen tredjeparter. DJI har lenge hatt toppmodellene på markedet, og de fortsetter og levere. Det kommer stadig nye modeller som er fulle av nye godbiter! Det er ikke lenge siden DJI kom med forgjengeren DJI Mavic Pro, som fikk 6-er i mange tester.

Bedre kamera

DJI Mavic Pro 2 er utstyrt med det ikoniske kameraet fra Hasselblad. Svenskene har perfeksjonert kameraet siden 1941, og Hasselblad kameraer har tatt utallige uforglemmelige bilder, som f.eks den første månelandingen. Det er nok ikke en månelanding du kommer til å filme med dette kameraet, men du får veldig flotte bilder og videoer.

Nyheter på DJI Mavic Pro 2 Kamera

  • Større CMOS sensor
  • Større fargeprofil ( 1 milliard farger)
  • 4K 10.bit HDR støtte
  • Justerbar blenderåpning

Lett å bruke dronen

Uten enormt mye erfaring med droner, så får vi satt opp Mavic Pro 2 uten store problemer. Oppkobling til kontroll og telefon er ikke noe problemer. De fleste telefoner må ta av deksel for å få plass i telefonholderen i kontrollen. Du får også med forskjellige adaptere som gjør at du kan bruke de fleste nyere mobiler. Fra vi åpnet pakningen til vi var i lufta tok det ca 20 minutter. Blader er godt merket slik at man setter de på riktig. Det følger med gode guider for hvordan den skal settes opp. Appen er god og oversiktlig, og det følger med programvare for redigering av videoer. Den setter også opp et forslag på en redigering av de videoene du har tatt i samme periode.

dji mavic pro 2

Vi testet dronens flyvetid

DJI sier av flyvetiden er ca 31 minutter. Dette stemmer til en hvis grad. Gjør man mye flyving i høy hastighet osv, så går det utover flyvetiden. Ved rolig flyving så nærmer man seg halvtimen før kontrollen begynner å varsle. Da er det på tide å lande. Landing gjøres veldig lett. Kontrollen har en egen knapp for at den skal returnere til deg, og en knapp for landing. Dette gjør at man føler seg trygg på at landingen går bra. Skal man fly litt mer, så er det lett å bytte batteri, men dette er ekstra utstyr. Batteriet er lett å lade, og bruker ca 1.5t på å lade fullt.

Antikollisjonssystem

Dette er noe av det beste med den nye Mavic Pro 2. For en drone man må betale en god del for, så er det flott at man vet at den ikke krasjer i nærmeste tre. Dronen vil da stoppe hvis forventer å krasje. Det er en hel del sensorer både foran, bak og på sidene som hele tiden leser omgivelsene. Men disse sensorene fungerer kun i nybegynner modus eller under active track modus. Så det er lurt å ikke teste ut dette fullt ut.

Sporing av objekter

Dette er en utrolig artig funksjon, og hvis man skal ta bilder eller video av seg selv, så er denne helt nødvendig. Her kan du trykke på et objekt eller person i bildet, og få dronen til å følge etter deg. Den kan da enten følge eller den kan kjøre i sirkler.

sporing drone test dji mavic pro 2

Konklusjon av drone test – DJI Mavic Pro 2

Mavic Pro 2 er en drøm å fly. For en «amatør» i flybransjen så er den lett å lære seg. Det er en drone av god kvalitet, men mulig litt avansert for nybegynnere. Det er nok lurt å begynne med en litt billigere drone, hvis man ikke har erfaringen fra før. Det er mange muligheter med denne dronen, og det er et artig leketøy. Skal man virkelig satse og filme profesjonelt, så kan man godt bruke en Mavic Pro 2. Man har mye muligheter til å justere kamera.

Vil du se mer av våre tester? Sjekk dem ut her.

Vi vil gjerne høre tankene dine

Legg igjen et svar

Alltid Blakk!
Logo
Aktiver registrering i innstillinger - generelt