Vi har testet bålpannen ALLE ønsker seg

2

Velkommen til vår bålpanne test i 2021. Et år som vi håper kommer til å normalisere seg etter hvert. En ting skal være sikkert, det er at bålpanne-markedet er varmt! Det er ikke ofte at det skjer nye ting i bålpanne markedet, men vi har fått testet bålpannen som skiller seg litt ut. 

I denne testen har vi testet de 5 mest populære bålpannene i 2021. 

 1. Solo Stove Bonfire

 2. Espegard 60 cm

 3. Sunwind Embla

 4.  Eva Solo

 5. Höfats Cube

Noen av disse har vi testet selv, og noen av vi samlet informasjon og lest utallige anmeldelser for å finne vinneren. 

Vil du ta en sniktitt på vinneren av vår bålpanne test?

#1 - Solo Stove Bonfire

bålpanne test 2021 solo stove bonfire
Dette er bålpannen alle ønsker seg om dagen. Og vi har endelig fått æren av å teste denne. Dette er en bålpanne i rustfritt stål som kommer i fra USA. Den kom til Norge rundt 2018, men har først nå fått sitt store gjennombrudd. Grunnen til dette er det at den skal være røykfri. Og vi har testet om det fungerer. 

Overraskende resultater

Det er mange anmeldelser på denne bålpannen, så vi var ganske sikre på i vår sak at den skulle fungere som lovet, men vi ble alle overrasket over hvor mye den faktisk varmer. Solo Stove Bonfire måler 49,5cm i diameter og ca 43cm i høyden med bunnringen. Til å være 100% rustfritt stål så er den overraskende lett på 9kg. Det følger også med et svart bæretrekk, som virker veldig solid. 

Når man får fyr på denne bålpannen så går det ikke mange minuttene før det er i gang. Man kjenner nesten umiddelbart varmen, og man merker så å si ingen røyk. Det er rett og slett en behagelig varme, og man slipper å flytte seg unna sur røyk annet hvert minutt. 

Pris og tilbehør

Det er ingen hemmelighet at denne bålpanne koster skjorta. Nåværende pris på 5290,- er nok til å skremme bort mange, men jammen er det verdt det. Bålpannen kommer med det utstyret man har brukt for, men kan kan også kjøpe tilbehør som gnistfanger, værfast trekk osv. Det skal visst komme ytterligere utstyr for matlaging etter hvert. 

Konklusjon

Denne bålpannen er noe av det beste vi har prøvd. Vi har aldri vært så overrasket av en slik test før, på en positiv måte. Vi kan trygt anbefale deg denne bålpannen. 

9.5Ekspertpoeng
Solo Stove Bonfire - kr 5290

En av de beste bålpannene vi noen sinne har prøvd. Denne anbefales på det sterkeste.

Brukervennelighet
10
Pris
8
Effekt
10
Holdbarhet
10
Fordeler
 • Varmer utrolig godt
 • Holdbar i rustfritt stål
 • Røykfri bålkos
 • Kan stå på terrassen
Ting å tenke på
 • Den er forholdvis dyr

#2 - Espegard 60cm

bålpanne espegard 60cm

Den gode gamle Espegard bålpannen er veldig godt kjent både på hytta og i mange hager. Du kan snart finne en Espegard bålpanne i hvilken som helst butikk i nærområdet, hvor du både får tak i tilbehør og deler. 

Tradisjonsrik

Det er mange år siden Espegard gjorde sitt inntog med sine populære bålpanner. Siden den gang har den utviklet seg med mye tilbehør. Sidebord, vindskjerm, gnistfanger osv. Den kommer nok alltid til å være i markedet, da de har en stor kundebase som er veldig fornøyd med den. 

Prisgunstig

De har utviklet bålpannen til å være veldig konkurranse dyktig på pris, og det er nok derfor de fleste velger denne når de skal kjøpe sin første bålpanne. Vi har selv hatt flere Espegard bålpanner, og de gjør absolutt jobben. De er laget av emaljert stål, noe som skal tåle norske forhold relativt bra, så lenge man ikke lar den stå ubeskyttet. Hvis emaljen går i stykker, så begynner den fort å ruste. 

Konklusjon

Denne tradisjonsrike bålpannen er det ingen fare med å kjøpe. Tar du vare på den, så tar den vare på deg. 

8Ekspertpoeng
Espegard 60cm - kr 2590

Den gode gamle Espegard'en står på mang en hytte, og det kommer den nok fortsatt til å gjøre.

Brukervennelighet
8
Pris
9.5
Effekt
7.5
Holdbarhet
7.5
Fordeler
 • Prisgunstig
 • Mye tilbehør
 • Lett å lage mat på
Ting å tenke på
 • Vanskelig å samle seg rundt pga beina
 • Varmer ikke så effektivt

#3 - Sunwind Embla

Hytteleverandøren Sunwind har kommet med sin egen bålpanne, som kan minne veldig om bestselgeren til Espegard. Men hvordan er den i forhold?

Litt dårligere kopi
Vi får fort følelsen av at Sunwind har laget en billigere kopi av Espegards bålpanne. Materiale virker ikke solide. Embla er laget i lakkert støpegods, noe som kan føre til raskere rusting. Bålpannen er litt vanskelig å sette sammen, pga litt varierende produksjonskvalitet, noe som vi ser er gjentagende i anmeldelser også. 
Billig
Nåværende pris gjør at bålpannen er den billigste i vår test, selv om kvaliteten ikke er helt opp i mot de andre. Man får med både gnistfanger og rist på kjøpet, så man får en del for pengene. 
Konklusjon

Hvis du kun ønsker en bålpanne for å fyre i nå og da, så trenger du ikke å bruke mer penger enn på en Embla. Den fungerer til sitt bruk. 

 

6Ekspertpoeng
Sunwind Embla - kr 1399

Den gode gamle Espegard'en står på mang en hytte, og det kommer den nok fortsatt til å gjøre.

Brukervennelighet
6.5
Pris
10
Effekt
7.5
Holdbarhet
6.5
Fordeler
 • Billigst i testen
 • Gnistfanger og rist følger med
Ting å tenke på
 • Store bein
 • Vanskelig å sette sammen

#4 - Eva Solo

eva solo bålpanne

Eva Solo merkevaren er kjent for vakker design, og det har de tatt videre til sin bålpanne. Den passer fint på terrassen, men er den effektiv? 

Lekker

Bålpannen er stilren, men ikke veldig praktisk. Det «stol-aktige» designet gjør at flammene blir beskyttet av vinden, samtidig som den lager et varmeskjold som sprer varmen mot fronten. Den tar relativt lite plass, men man kan ikke være mange rundt bålpannen.  

Dyr bålpanne for lite effekt

Hvis vi sammenligner den mot Solo Stove sin bålpanne, så gir Eva Solo veldig liten effekt for prisen. Så her betaler man mye for navn og design. 

Konklusjon

Hvis du er veldig opptatt av hvordan ting skal se ut på uteplassen, så kan en Eva Solo bålpanne være noe for deg. Den har det fineste designet i testen, men det betaler man også for. 

8Ekspertpoeng
Eva Solo Bålpanne - kr 3499

En bålpanne med lekkert design, men det er klart at det har vært viktigere med design enn brukervennelighet. Nå på tilbud til 2 989,00

Brukervennelighet
8
Pris
8
Effekt
7
Holdbarhet
8.5
Fordeler
 • Lekkert design
 • Design lager vindskjold
Ting å tenke på
 • Får kun varme på en side
 • Lite muligheter for matlaging

#5 - Höfats Cube

höfats bålpanne cube

Höfats har laget en veldig spennende bålpanne, som er veldig anvendelig. Den kan snus på hode for å slukke bålet dersom man ønsker. Og man kan bruke den som bord når den ikke er i bruk.  

Innovativ

Höfats bålpanne er innovativ i form av at den er den eneste bålpannen som har en funksjon som gjør at den kan slukkes. Vi er litt skeptiske på det å snu bålpannen mens det er fyr på den, men flere anmeldelser sier at dette går veldig greit.  

Har det meste

Höfats sin bålpanne kan ha det meste av tilbehør som gjør at den er veldig anvendelig. Man kan grille på den, selv om det ikke blir plass til veldig mye grillmat. Har man ikke tenkt å bruke bålfunksjonen, så kan man bruke den som en sitteplass, krakk, bord osv.  

Konklusjon

Denne bålpannen viser oss at man kan være litt innovativ når det gjelder å utforme en bålpanne. Selv om noen av oss er litt skeptiske. 

8Ekspertpoeng
Höfats Cube - kr 3990

En kubeformet bålpanne som er designet for god varme, matlaging og et anvendelig utemøbel. Nå på tilbud 3890,-

Brukervennelighet
9
Pris
8
Effekt
8
Holdbarhet
9
Fordeler
 • Anvendelig
 • Kan slukkes
 • Lett å lage mat på
Ting å tenke på
 • Kan være farlig å snu på hode
 • Får ingen luft fra undersiden

Vinneren av vår bålpanne test 2021...

vinner solo stove bonfire test
9.5Ekspertpoeng
Solo Stove Bonfire - kr 5290

En av de beste bålpannene vi noen sinne har prøvd. Denne anbefales på det sterkeste.

Brukervennelighet
10
Pris
8
Effekt
10
Holdbarhet
10
Fordeler
 • Varmer utrolig godt
 • Holdbar i rustfritt stål
 • Røykfri bålkos
 • Kan stå på terrassen
Ting å tenke på
 • Den er forholdvis dyr, men Alltid Blakk har fått rabattkode!

Vi vil gjerne høre tankene dine

Legg igjen et svar

Alltid Blakk!
Logo
Aktiver registrering i innstillinger - generelt